На 10 ноември 2018 година во хотел Континентал беше одржан Нотарски ден во организација на Нотарската комора на Република Македонија.

нотарски ден 1 нотарски ден 2

 

нотарски ден 4 нотарски ден 3

Нотарскиот ден гo отвори г-дин Васил Кузманоски, Претседател на Нотарскa комора на Република Македонија, со краток осврт кон изборот на темите

 нотарски ден 5 нотарски ден 6

На Нотарските денови беа презентирани следниве теми:

  • "Практична примена на новиот Закон за спречување перење пари и финансирање на тероризам”

нотарски ден 7

Излагач:. Г-дин Блажо Трендафилов, директор на Управа за финансиско разузнавање и Марија Ангеловска – Стојановска, раководител на сектор во УФР

  • ,,Потврда за делумна извршност на нотарски исправи’’

нотарски ден 8

Излагач: д-р Арсен Јаневски, редовен професор на Правен факултет Јустинијан Први – Скопје, во пензија

  • ,,Одговорност во работењето на нотарите’’

нотарски ден 9

Излагач: Проф. д-р Никола Тупанчески, редовен професор на Правен факултет Јустинијан Први – Скопје

На крајот од советувањето беше извршена презентација на тема ,,Дигитализација на нотарски системи’’ на која како презентери беа претставници од АД Неоком.

Посетете не

Бул.8-ми Септември бр.2 кат 1,
1000, Скопје, Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816 

+ 389 (0)2 3214 448

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРМ

Понеделник - Петок
8.30ч - 16.30Ч