ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКА ПРАВДА 25 -ТИ  ОКТОМВРИ

По повод 25-ти октомври –Европскиот ден за граѓанска правда, Ве информираме дека Нотарската комора организира on-line настан, со кој ќе им се овозможи на граѓаните одблиску да се запознаат со надлежностите и одговорноста која ја носи нотарската професија, постапките во кои би можеле граѓаните да се најдат во постапка пред нотар, како и други прашања поврзани со нотаријатот.

en news european day justice

Повеќе...

НОТАРСКИ ДЕНОВИ, 19-20 ОКТОМВРИ 2019Г., Х. ИЗГРЕВ, СТРУГА

Согласно законската обврска за редовно стручно усовршување и едукација на нотарите, на 19 и 20 октомври 2019 година, во хотел Изгрев, Струга се одржаа редовните есенски Нотарски денови во организација на Нотарската комора на Република Северна Македонија.

2019.10.19 NDHIS 01 

Повеќе...

IMG 2026

По повод 25 години од постоењето на Советот на нотаријати на Европска унија (CNUE) на 5 декември 2018г. во Европски парламент, зграда Алтеро Спинели, Брисел, Белгија се одржа свечена седница.

Повеќе...

logo3          Bundesnotarkammer
 
20200128 Konferencija Germanija 1
На ден 28 jануари 2020 година, во Берлин, Сојузна Република Германија, под покровителство на Господинот Оттмар вон Холтз (Mr. Ottmar von Holtz), член на Бундестагот, Германската Федерална Нотарска комора и Светската банка, беше организирана Конференција на тема ,,Доверлива трета страна - начини за поголема правна сигурност и ефикасност во земјите во развој'', на која зедоа учество Претседателот на НКРСМ, г. Васил Кузманоски, Потпретседателот на НКРСМ, г. Наџи Зеќири и нотар м-р Ненад Трипуноски, член на Комисијата за европски прашања - (CАЕ) при УИНЛ.
Повеќе...

На 15 и 16 јуни 2019 година во Мадрид, Шпанија се одржа Вонредна седница на Собранието на Меѓународната унија на нотарите во врска со правниот статус на Унијата. На овој собир присуствуваа претседателот на Нотарската комора, Васил Кузманоски и членот на Управниот одбор, Сашо Ѓурчиноски.

Повеќе...

logo3             UINL INI 28.11.2019

Во временскиот период од 25-30 ноември 2019 година, во Џакарта, Индонезија се одржа Изборно собрание на Меѓународната унија на латинскиот нотаријат и 29-иот Меѓународен конгрес на нотаријатите кои се членки на Меѓународната унија. На овие значајни настани активно учество зема и делегација на Нотарската комора на Република Северна Македонија, составена од претседателот на Комората, г. Васил Кузманоски и членот на Управниот одбор на Комората, нотар м-р Сашо Ѓурчиноски.

Повеќе...

Согласно законската обврска за редовно стручно усовршување и едукација на нотарите, на 11 и 12 мај 2019 година, во хотел Изгрев, Струга се одржаа редовните пролетни Нотарски денови во организација на Нотарската комора на Република Северна Македонија.

9

Повеќе...

 

еда

25 -ти Октомври е Европски ден за граѓанска правда што секоја година се одбележува во сите држави во Европа со цел доближување на правдата до граѓаните преку запознавање со нивните основни права во повеќе области. 

Повеќе...

00001KNUE2019

13-14 ноември 2019 година, Брисел, Белгија

 

13 ноември 2019г.

Во организација на Советот на нотаријатите на Европска унија (KНУЕ) на 13 ноември, прв ден од одржувањето на редовното Генерално собрание, во зградата на Европскиот парламент се одржа изложбата Енацтед Еуропе.

00002KNUE2019 00003KNUE2019

Повеќе...

IMG 6229 640x480

На  9 февруари 2019 година во Скопје, хотел Холидеј Ин, Скопје беше одржано Изборно собрание за избор на членови на Комисијата за спроведување на конкурс за именување на нотари на Нотарската комора на РМ и XXI -то Вонредно Собрание на Нотарската комора на РМ со цел давање мислење во врска со предлог Нотарска тарифа за изменување на Нотарска тарифа доставена од Министерство за правда.

Повеќе...

Во периодот од 23 заклучно до 25 октомври 2018 година во Софија, Република Бугарија се одржа Вториот Национален конгрес на бугарските нотари по повод 20 – Годишнината од постоењето на бугарскиот нотаријат. На овој настан присуствуваше македонска делегација предводена од  претседателот на Нотарската комора на РМ, г-дин Васил Кузманоски и членовите на Управниот одбор Виолета Ангеловска и Јанко Милушев.

бг 2ор

Повеќе...
Посетете не

бул. 8-ми Септември, бр. 2 кат 1, 
1000 Скопје
Република Северна Македонија

Локација

Контактирајте не

Тел: + 389 (0)2 3115 816

Email: contact@nkrm.mk
Работно време

НКРСМ

Понеделник - Петок
8:30 - 16:30